Muzika
1

Emir Hadžihafizbegović u novom spotu Damira Urbana

Klix.ba
Novi videospot Urbana & 4 za pjesmu "Ne brini", reditelja Nikole Vukčevića, premijerno je prikazan na regionalnom MTV-ju.

Ovaj spot najavljuje Vukčevićev dugometražni igrani film "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa", u kojem Damir Urban igra jednu od uloga, pa je tako saradnja dvojice umjetnika višestruka.

Damir Urban u "Dječacima" igra sebe, muzičara koji dolazi u London snimiti nekoliko svojih pjesama i tamo susreće prijatelja iz mladosti, Stanka, kojeg tumači poznati hrvatski glumac Goran Bogdan - te na kraju, u filmu, zajednički snimaju Stankovu pjesmu "Ne brini". Kako to sve skupa izgleda na filmu, bit će poznato za koji mjesec, a do tada prvi službeni trailer trailer "Dječaka" pogledajte ovdje.

Crnogorski reditelj Vukčević, ujedno i profesor filmske režije na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti, ima samo riječi hvale za saradnju s Urbanom, navodeći da se kreativni ljudi lako razumiju, bez obzira na vrstu umjetničkog medija, te da mu je saradnja bila posebna čast jer Urbana iznimno cijeni kao umjetnika.

U filmu "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" uloge tumače: Goran Bogdan, najpoznatiji po ulogama u filmovima "Sonja i bik" i "Svećenikova djeca", ali i Emir Hadžihafizbegović, Momčilo Otašević, Ana Sofrenović, Branimir Popović, Petar Božović, Nebojša Glogovac, Branka Stanić i drugi.

Kao posebni gost uz Damira Urbana pojavljuje se i crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez. Film je nastao po motivima drame "Instant", poznatog srbijanskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i reditelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.