Muzika
0

Emir & Frozen Camels potpisali ugovor sa Croatia Recordsom

Klix.ba
Rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) pridružio se najvećim imenima muzičke regionalne scene i jučer u Zagrebu svečano potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Croatia Records. U ime benda potpis na ugovor stavio je njegov lider Emir Bukovica.

Nakon dugogodišnje uspješne saradnje sa Dallas Recordsom pod čijim okriljem je EFC bend objavio tri vrlo uspješna i regionalno nagrađivana studijska albuma, ovaj bend se odlučio na promjenu diskografa.

Iako zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa prethodnim izdavačem, Bukovica je kazao da se u bendu raduju novom diskografu, te dodao: "Drago mi je da je Croatia Records, kao najveća diskografska kuća na prostoru ex Jugoslavije, u EFC bendu i meni kao autoru prepoznala kvalitet i potencijal za poslovnu saradnju. Tim više što se na neki način ispunila moja dječačka želja, kada sam gledajući reklamu tadašnjeg Jugotona sa djetlićem koji izgovara rečenicu 'nova ploča', sanjao da budem dijelom te kuće. Radujem se našoj predstojećoj saradnji".

Emir & Frozen Camels u narednom periodu očekuje promocija njihovog posljednjeg singla i videospota “Flaster” na području Hrvatske i regiona, a prva veća se već desila prije par dana, kada je spot premijerno prikazan na MTV Adria.