Muzika
0

Emir & Frozen Camels na Floridi pripremaju novi singl

Klix.ba
Nakon uspješnog završetka protekle godine u kojem je bend Emir & Frozen Camels sumirao velike uspjehe, od izdavanja “Best of” albuma do predstavljanja Bosne i Hercegovine na prestižnom internacionalnom muzičkom takmičenju Turkvizyon 2013., gdje su osvojili zavidno šesto mjesto, lider ovog benda Emir Bukovica se trenutno nalazi na Floridi gdje sa američkim “Smrznutim kamilama” snima nove pjesme.

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu bend planira izdati novi singl i održati nekoliko koncerata u BiH i regionu. Bukovica je proteklog vikenda na Floridi bio dio privatnog “jam sessiona” svog prijatelja i rok legende iz AC/DC benda Cliffa Williamsa.

Naime, basista ovog planetarno megapopularnog benda organizirao je privatnu humanitarnu zabavu, na kojoj su se našli i Grammy dobitnik Rendi Tomas (Randy Thomas) te dio "Smrznutih kamila" iz Amerike Darrel Nutt, Danny Shepard, kao i gitarista i producent Ray Nesbit, Zorki i drugi.

“Počašćen sam pozivom da budem dijelom privatnog jam sessiona moga prijatelja i basiste legendarnog AC/DC benda Cliffa Williamsa, na kojem su se našli i Grammy dobitnik Randy Thomas, moje "američke smrznute kamile" Danny Shepard i Darrel Nutt, Ray Nesbit, Zorki i dr. Specijalno jer se radilo o humanitarnoj akciji čiji sav prihod je otišao u fond za "Heights Foundation", poručio je Bukovica.