Muzika
10

Emir & Frozen Camels imaju novi spot za pjesmu "Volim te"

Klix.ba
Rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) ima novi videospot za njihov posljednji singl “Volim te”, koji je nedavno imao svoju uspješnu radiopromociju.

Ovaj video je kombinacija svojevrsne retrospektive dosadašnjih EFC spotova, u režiji poznatog hrvatskog režisera Darka Drinovca i nedavnog veoma uspješnog živog nastupa Emira i njegovih “Smrznutih kamila” na prestižnom “CMC 200” festivalu, na kojem je premijerno predstavljena ova pjesma.

U malom videovremeplovu kroz prošlost pojavljuju se publici dobro poznata, lica kao što su hrvatska glumica Jadranka Đokić, svjetski poznata pin up djevojka Aida Đapo allias Idda van Munster i dr.

“Radi se o pjesmi prepoznatljivog EFC zvuka, a što se tiče tematike same pjesme, iako naziv možda sugeriše drugačije, 'Volim te' je sarkastično-humoristična ljubavna priča bez sretnog završetka”, izjavio je lider benda Emir Bukovica.

Kao i većina dosadašnjih EFC pjesama, i ova je snimljena i producirana na dva kontinenta, u studijima Mix Factory na Floridi (SAD) i Longplay u Sarajevu.

Ovaj spot, kao i prethodni za pjesmu “Flaster”, nastao je u režiji Tarika Hodžića, nedavnog trostrukog dobitnika Specijalne nagrade žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film, Nagrade za ljudska prava i Nagrade publike za najbolji dokumentarni film na 22. Sarajevo Film Festivalu, imat će ovih dana premijere u svim državama regiona.