Izgubio borbu s bolešću
22

Emir Bukovica se oprostio od Damira Pašića: Bio je dostojanstven do posljednje sekunde

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Osnivač sastava Emir & Frozen Camels Emir Bukovica oprostio se od Damira Pašića, člana grupe Seven Up, koji je preminuo nakon kratke borbe s bolešću.
Bukovica se oglasio na svom Instagram profilu te uz Pašićevu fotografiju kratko napisao: "Dragi komšija, predobri insan... Svaki susret u našoj zgradi, u gradu, gdje god… Uvijek nasmijan, uvijek pozitivan i blag".

"Čuli smo se bukvalno prije tri dana. Bio je hrabar i ponosan. Dostojanstven do posljednje sekunde", poručio je Emir.

Podsjetimo, Pašić je u februaru ove godine saznao da boluje od karcinoma pankreasa, sa metastazama. Nažalost, nije se uspio izboriti.

Od njega su se oprostile brojne kolege, a između ostalog i Elvir Hadžijamaković Lilo.

"Dadi, brate naš, mnogo smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobijediti, ali nismo .Pjevaj i pleši i čekaj nas da gore napravimo naš povratak. Neka ti je laka naša bosansko-hercegovačka zemlja. Voli te tvoj brat Lilo i ostala braća it 7UP-a: Gogi, Nedim i Fudo", stoji u objavi ispod zajedničke fotografije.

U razgovoru za Klix.ba kazao je kako su bili u kontaktu do posljednjeg trenutka: "Ma mi se nikad nismo ni razdvojili, bili smo u odličnim odnosima. Odrasli smo zajedno, igrali se kao djeca tu na Trgu heroja. Naše mame su se družile, Sve nas je ovo strašno pogodilo".