Muzika
0

Eminem već sedmu sedmicu kralj Billboardove liste

Sarajevo-x.com
Eminem (Foto: PA)
Eminem (Foto: PA)
Sedmi album američkog repera <b>Eminema</b>, "Recovery", i dalje se nalazi na prvom mjestu liste albuma Billboard 200, i to već sedmu sedmicu. Prodato je 116.000 kopija njegovog albuma.

R&B pjevač Kem je na drugom mjestu sa albumom "Intimacy", sa prodatih 74.000 kopija. Ray Lamontagne i "God Willin’ & the Creek Don’t Rise" debitovao je na trećem sa ličnim rekordom od 64.000 prodatih primjeraka. Njegov prethodni album "Gossip in the Grain" iz 2008. također je startao na trećem mjestu.

Na broju četiri nalaze se veterani metala "Iron Maiden" sa "The Final Frontier". Iznenađujuće je da je ovo tek drugi put da se njihov album nađe među top 10.

Country pjevač Trace Adkins prodao je ove sedmice 50.000 primjeraka albuma "Cowboy’s Back In Town", što je bilo dovoljno za petu poziciju.

Lady Antebellum sa "Need You Now" popela se sa šestog na 12. mjesto, a David Gray je sa "Foundingsom" debitovao na devetoj poziciji. Listu ovosedmičnih deset najboljih zatvara John Mellencamp sa albumom "No Better Than This" i 24.000 prodatih primjeraka.

Lady Gaga i "The Fame" su na 16. mjestu.

U poređenju sa prošlom sedmicom, u ovoj je prodaja porasla za dva posto, a u poređenju sa istom sedmicom prošle godine pala je za 11 posto.