{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eminem optužen za rasizam

21.11.2003. u 23:36
0
0
Eminem optužen za rasizam
0
Eminem optužen za rasizam
Stižu i prve reakcije poznatih i kompetentnih ljudi na nedavno iznenadno otkriće Eminemovih rasističkih rima.
Russel Simmons kojeg smatraju jednom od ikona hip hop kulture stao je u odbranu Eminema, nakon što je ovaj optužen za rasizam. Simmons je u četvrtak izjavio da u potpunosti vjeruje u Eminemovo iskreno objašnjenje i izvinjenje.

Sve je počelo kada su vlasnici The Source magazina, Ray Benzino i Dave Mays, održali press konferenciju ove sedmice na kojoj su objavili rime iz Eminemovih MC početaka u kojima su izražene rasističke poruke.

Ubrzo nakon toga ovaj hip hop superstar je reagovao moleći publiku da to shvati samo kao jednu veliku glupost, jer i on tako misli o tome.
Simmons je dodao: “Ove rime su bez sumnje odvratne, ali treba shvatiti da je hip hop kultura mnoge mlade ljude okrenula protiv zatucanog mišljenja njihovih roditelja o supremaciji bijele rase. Mi vjerujemo da je Eminem bio iskren u svom izvinjenju. On će ostati hip hop ikona ali i uzoran član zajednice, koji ulaže mnogo novca energije i vremena u društvo i mlade generacije ohrabrivajući ih tako u ostvarivanju svojih najvećih aspiracija.”

Simmonsov partner u humanitarnoj akciji Hip Hop Summit Action Network, Benjamin Chavis, je također rekao: “Hip hop kultura prevazilazi granice svih rasa.“

Usprkos svemu magazin The Source ne posustaje te je urednica Kim Osorio izjavila: “Ovo su ipak rasističke poruke od nekoga ko ima veliki utjecaj na milione mladih umova.”

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: