Ne propustite
123

Emina Bajtarević i Deda uskoro nastupaju u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu

I. S.
Bosanski kulturni centar KS najavljuje Emina i Deda Show! Emina je svojim nesvakidašnjim talentom trbuhozborstva oduševila regiju, a u okviru mini-turneje po BiH, pred sarajevskom publikom će se predstaviti u velikoj dvorani BKC-a 2. marta u 20 sati.

Emina je osvojila simpatije publike nastupom na prošlogodišnjem Supertalentu, na kojem je osvojila drugo mjesto. Emina je izvođenjem pjesme Franka Sinatre "My Way", a zatim u finalnoj noći i izvedbom poznate pjesme "The Phantom Of The Opera" oduševila i ostavila bez riječi žiri, voditelje i publiku u studiju, ali i brojne gledaoce pokraj televizijskih ekrana.

Vokalne sposobnosti i talenat trbuhozborstva Eminu i njenog lutka Dedu (Zlatka) čine nesvakidašnjim i posebnim na sceni. Ovaj simpatični "duo" je konačno tu i spreman je da svojim vrhunskim nastupom osvoji i sarajevsku publiku.

Nakon završetka oficijelnog programa, bit će upriličeno i kratko druženje u okviru programa meet & greet, kada će publika moći da se slika i razgovara sa Eminom. Emina je rođena u Sarajevu, živi u Kaknju, a jedan dio svog života, tokom studiranja, je provela u Zenici. Studije je završila na Univerzitetu u Zenici kao studentica generacije. Magistrirala je socijalnu antropologiju u Norveškoj i asistentica je na fakultetu u Zenici na katedri za Kulturalne studije. Trenutno živi na relaciji Kakanj (BiH) - Oslo (Norveška).

Osim trbuhozborstva i muzike, Emina se bavi slikanjem, digitalnom umjetnošću, te radi i studira u Norveškoj. Ima pregršt hobija i zanimanja za različite stvari, između ostalog piše roman, pjesme, glumi i pjeva, svira nekoliko instrumenata kao što su: gitara, bubnjevi, bas i klavijatura, a radi i na aranžmanima i produkciji autorskih pjesama.

Uporedo gradi i muzičku karijeru pod umjetničkim imenom Vimoksha, a trenutno sprema album koji će nositi naziv "Vilenjak" i na kojem će biti 10 kompozicija. U repertoaru osim obrada poznatih hitova domaćih i stranih izvođača, kojima daje svoj pečat, izvodi i vlastite autorske pjesme: "Nazovi nekog osim dilera", "Odsjaji", "Pustite mi mir", "Ništa", "Being Me" i "Discommunication", koje je objavila na svom YouTube kanalu.

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete od sutra kupiti u biletarnici BKC-a. Rezervaciju ulaznica je moguće izvršiti pozivom na broj 063 505 000.