Muzika
0

EMI objavljuje nepoznate pjesme "Pink Floyda"

SRNA
Diskografska kuća EMI počeće u septembru da objavljuje do sada nepoznate pjesme engleske rok grupe "Pink Floyd", saopštila je danas ova kompanija.

Numere su izvučene iz EMI-jeve arhive i biće predstavljene publici postepeno, u periodu od nekoliko mjeseci, u formi boks seta i remasterovanih studijskih snimaka.

"Radili smo zajedno više od godinu dana na ovom programu koji obuhvata sve elemente koji su `Pink Floyd` učinili jednom od najinspirativnijih snaga u savremenoj muzici", saopštio je direktor EMI-ja Roger Faxon. 

Objava je uslijedila četiri mjeseca nakon što je bend potpisao novi petogodišnji ugovor sa EMI-jem, poslije rješavanja pravnog spora. 

"Pink Floyd", koji je potpisao prvi ugovor sa ovom izdavačkom kućom prije više od 40 godina, najpoznatiji je po albumima "Tamna strana mjeseca", "Želio bih da si ovdje" i "Zid". 

Grupa je prodala više od 200 miliona albuma širom svijeta, a album "Tamna strana mjesca" samo u SAD prodat je u 45 miliona kopija. 

Prošle godine "Pink Floyd" i EMI su bili u pravnom sporu povodom namjere izdavačke kuće da "razbije" albume ove grupe i putem interneta počne prodaju pojedinačnih pjesama.