Kralj rock'n'rolla
0

Elvis Presley bi danas slavio 75. rođendan

Sarajevo-x.com
Prije 75. godina, 8. januara 1935. godine rođen je u malom gradu Tupelo u saveznoj državi Mississippi Elvis Aaron Presley, jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji muzike i showbusinessa. Da nije preminuo 16. avgusta 1977. godine u svom domu u Memphisu, kralj rock'n' rolla danas bi proslavio svoj 75. rođendan.

Proslava njegovog rođendana trajat će tokom cijele godine, a glavni događaji počet će se održavati danas. Proslavi 75. rođendana na njegovom imanju Graceland pridružit će se Elvisova porodica i prijatelji, kćerka Lisa Marie i bivša supruga Priscilla.

U sklopu obilježavanja rođendana održat će se niz koncerata, izložbi, a čuveni cirkus Cirque de Soleil održat će posebnu predstavu pod nazivom "Viva Elvis".

U prodaji će se danas naći i kolekcija pjesama kralja r'n'r-a čime će također biti obilježen njegov 75 rođendan. Presleyevi fanovi moći će kupiti i box set sa 100 pjesama pod nazivom "Elvis 75: Good Rockin". Na izdanju će se naći Elvisovi najveći hitovi ali i manje poznate pjesme kao što je pesma "My Happiness" koju je snimio 1953. godine i to za samo 4 dolara u Memphis Recording Service studiju dan prije nego što će potpisati ugovor sa Sun Recordsom.

Izdanje prati buklet na 80 strana u kome će biti rijetke fotografije i nekoliko članaka o Elvisu koje je napisao Billy Altman.