{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elvir Plančić MicFlow: Od nestašnog tinejdžera do popularnog repera

Piše: M. N./Klix.ba
10.12.2017. u 13:44
183
71
Elvir Plančić MicFlow: Od nestašnog tinejdžera do popularnog repera
183
Elvir Plančić MicFlow: Od nestašnog tinejdžera do popularnog repera
Elvir Plančić (28) porijeklom je iz BiH, ali je rođen i živi u Švicarskoj. Bavi se repom od djetinjstva, a javnosti je poznat pod umjetničkim imenom MicFlow. Snimio je veliki broj pjesama, među kojima je i pjesma "Klošari" na kojoj su s njim sarađivali Jala Brat i Buba Corelli.
U razgovoru za Klix.ba kaže kako se ovom vrstom muzike bavi od 15. godine, ali je dugo to bio samo hobi. Tokom posljednjih godina to mu je postao posao u koji ulaže svu energiju i trud.

"Kad sam odslužio vojni rok u Švicarskoj imao sam 19 godina. Tada su se moji roditelji vratili u BiH. Bio sam mlad i lud i imao sam problema s policijom, kao mladić sam htio svašta nešto probati. Iz dosade sam se počeo tetovirati. Sada hvala Bogu ide sve nabolje i trudim se. Roditeljima sam uvijek govorio kako je sve uredu da se mama ne bi brinula, ali sve je dobro prošlo. Roditelji su mi stvarno kul", kazao nam je Plančić.

S Jalom je sarađivao i 2012. godine kada je bio u grupi Boss Elita i tada su snimili pjesmu "Haveru" koja je u pravom reperskom stilu.

"Uzor u muzici su mi, otkad znam za sebe, Eminem i 2Pac, a u životu moj otac, jer tek sada shvatam neke stvari koje ranije nisam shvatao. Nije mu bilo lako i svaka mu čast na svemu što je stvorio i što je uspješan", kazao je.

Ima i stariju sestru i sestrića Damiana koji ima šest godina. O ljubavi prema njima govori u pjesmi "Real Life" te im poručuje da ih voli.

"Moja motivacija je ono što me tjera naprijed. Nikada nisam stao, milion puta sam pao, ali sada ću pokazati talent što mi je Bog dao", rekao je u reperskom stilu.

Cilj mu je da njegova publika uživa u pjesmama s osmijehom na licu. U budućnosti planira snimiti što više pjesama i spotova.

"Meni se ova vrsta muzike sviđa, moderna je, ima ritma i može se puštati svugdje. Hoću da moji fanovi budu zadovoljni jer, iskreno, šta je muzičar bez fanova? Ništa. nadam se da ću imati i više nastupa", rekao je.

Plančić je rođen u Švicarskoj, ali nije zaboravio svoje korijene te tečno govori bosanski jezik. BiH posjećuje kada mu dozvole poslovne obaveze.

"Radim u firmi u kojoj programiram CNC mašine. Ali uvijek volim posjetiti Bosnu, jer mi je srce tu. Perspektiva za mlade muzičare u BiH nije loša. Ima dosta talenta, a Jala i Buba su najbolje pokazali da je tako", kazao je Bosanac s adresom u Švicarskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: