Soul muzičar
107

Elvir Bandić predstavio novu autorsku pjesmu "Pored tebe"

Klix.ba
Elvir Bandić, jedan od najpoznatijih soul muzičara u BIH, predstavio je novu autorsku pjesmu "Pored tebe" koja će se naći na njegovom novom albumu "Presedan".

Pjesma za čije se stihove, muziku i aranžman u potpunosti pobrinuo sam autor snimljena je u muzičkom studiju "Tempo". Osim u studijskoj, pjesma je snimljena i u live verziji te je za nju snimljen i video spot u režiji Munever Salihovića.

"Sama kategorija 'live u studiju' nastaje kao spoj žive izvedbe i profesionalnog studijskog rada koji su uvijek zastupljeni u različitim muzičkim krugovima, a to u mojoj ekipi srećom nije slučaj. Podjednako smo zastupljeni na oba polja. S obzirom na prednosti koje su tu nije bilo teško odlučiti kojim produkcijskim putem krenuti", objasnio je Elvir.

Bubnjeve na pjesmi je odsvirao Anes Beglerbegović, bass Edwin Hadžić, klavir Damir Bečić, a gitaru Dino Šukalo.

"Neko provede cijeli život u potrazi za dijelom sebe kako bi se upotpunili. Glavnom protagonisti ove priče je to više nego jasno. Ne samo da mu nečija blizina donosi specifičan mir, nego je čak zaslužna i za nestajanje nekih, ne tako dobrih karakternih osobina. Vrijeme provedeno u iščekivanju je irealno", ne kraju je zaključio Elvir.