Konačna odluka
0

Elton John više neće pisati pjesme

Sarajevo-x.com
Elton John
Elton John
Britanska pop legenda Elton John više neće pisati pjesme jer je, kako kaže, postao prestar za to, piše "Telegraph".

Čovjek koji je često nazivan najvećim piscem pjesama svoje generacije, a koji je napisao hitove "Rocket Man", "Your Song", "Candle in the Wind" i mnoge druge, izjavio je da se više ne može takmičiti sa mlađim zvijezdama kao što je Lady Gaga.

Šezdesettrogodišnjak je rekao da će nastaviti raditi neke manje projekte, kao što je njegova saradnja sa američkim pop bendom Scissor Sisters, ali je potvrdio da više nikada neće izdati jedan singl.

"Nalazim se u periodu svog života kada shvatam da više ne mogu pisati pjesme. Jednostavno ne mogu. Više nemam dvadeset pet ili dvadeset šest godina. Imam šezdeset tri godine i ne mogu se takmičiti sa mlađim od sebe", rekao je Elton John za magazin GQ.

On je oformio jednu od najuspješnijih saradnji sa tekstopiscem Berniejem Taupinom 1967. godine. Iz tog partnerstva je nastalo pedeset hitova koji su svojevremeno nalazili svoje mjesto na vrhu top listi.

Pjevač i tekstopisac koji je prodao više od 250 miliona nosača zvuka u karijeri tokom pedeset godina je nedavno kritikovao muzičku industriju, konstatujući da su današnji tekstopisci "užasni" i da svi pop singlovi zvuče isto.

Televiziju je optužio da u svojim emisijama u kojima se traže novi talenti ne uspijeva proizvesti kvalitet. Također, rekao je i da bi pravi umjetnici trebali sami pisati svoje pjesme.

Jedino je prema Lady Gagi pokazao simpatije. Čak je i pjevao u duetu sa ovom pjevačicom prošlog februara na Grammy Awardsu u Los Angelesu.

Zajedno su snimili i singl "Hello" za nadolazeći Disneyev film "Gnomeo i Juliet".