Muzika
0

Elemental predstavlja spot za pjesmu "Tijelo pamti"

Klix.ba
Nakon veoma uspješnih singlovi "Goli i bosi" i "Sve je moje tuđe", grupa Elemental je odlučila da obraduje fanove novim spotom za "Tijelo pamti" - po mnogima najljubavniju pjesmu sa njihovog sedmog studijskog albuma koji nosi naziv "Tijelo".

"Odabrali smo pjesmu 'Tijelo pamti' jer smo primijetili da se u posljednje vrijeme u javnosti zazire od tjelesnosti, taktilnosti, a u svrhu promovisanja neke 'srednjovijekovne' suzdržanosti i čistoće. Tijelo kao takvo oduvijek je inspirisalo umjetnike, od antičkih vajara do francuskih post-impresionista, a mi smo se pozabavili njime na svoj lirski način. Kroz tekstove govorimo da, uprkos prolasku vremena, tijelo pamti dodire i sjećanja bivših ljubavnika. Seks se upoređuje s plesom, znatiželjnom tjelesnom igrom bez propisanih 'koraka' - zato nam je drago što su Marko Milovac i Ivan Zadro iz C47 Film za vizualizaciju pjesme odabrali baš dvoje plesača koji pokretom prate igru naših riječi. Nadamo se da će se i publici svidjeti i pesma i spot. Želja nam je da zajedno maknemo veo tabua s tjelesnosti - ipak, 2016. je", kazali su članovi Elementala.

Novi spot grupe Elemental za pjesmu "Tijelo Pamti" premijerno pogledajte na MTV kanalu u ponedjeljak, 13. juna u 20 sati, na MTV kanalu.