|

Elektronska zabava u Sarajevu: Uz DJ Solomuna publika plesala do jutra

Elektronska zabava u Sarajevu: Uz DJ Solomuna publika plesala do jutra
2.300
E. Sk.
24.8.2019. u 08:27
218
komentara
2,3k

dijeljenja
1/14 Foto: T.S./Klix.ba
2/14 Foto: T.S./Klix.ba
3/14 Foto: T.S./Klix.ba
4/14 Foto: T.S./Klix.ba
5/14 Foto: T.S./Klix.ba
6/14 Foto: T.S./Klix.ba
7/14 Foto: T.S./Klix.ba
8/14 Foto: T.S./Klix.ba
9/14 Foto: T.S./Klix.ba
10/14 Foto: T.S./Klix.ba
11/14 Foto: T.S./Klix.ba
12/14 Foto: T.S./Klix.ba
13/14 Foto: T.S./Klix.ba
14/14 Foto: T.S./Klix.ba
Ni posljednjeg dana 25. Sarajevo Film Festivala u glavnom gradu naše zemlje nije nedostajalo dobre zabave za koju se pobrinuo svjetski poznati DJ Solomun.
Danima se najavljivao njegov nastup u jezgri Sarajeva, gdje je brojnoj publici priredio noć za pamćenje.


Ni kiša koja je pala ljubiteljima elektronske muzike u Sarajevu nije smetala da uz popularnog DJ-a i njegov specifični zvuk uživaju do ranih jutarnjih sati.


Solomun je na binu Vječne vatre izašao u 23:30 sati, a njegova muzika odjekivala je ulicama glavnog grada do 2:30 sati ujutro.


Nakon toga dobra zabava "preselila" se u Dom mladih, gdje je svjetski poznati Travničanin od 3:30 preuzeo miksetu, a do tada su atmosferu zagrijavali brojni drugi DJ-jevi.


Zanimljiva je bila videoprojekcija koja je mogla parirati svjetskim projekcijama. Tokom nastupa na balkonu Vječne vatre pisalo je Solomun, Klabika, kao i ime grada uz srce. Bez imalo predaha, publika je plesala u jednakom ritmu do samog kraja nastupa.


Ovo je četvrti dolazak Mladena Solomuna u Sarajevo, do sada su realizovana tri događaja, od 2015. do 2017. godine.

Odricanjem od honorara u humanitarne svrhe, u saradnji s lokalnim organizatorima, svake godine realizuje akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječijim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu, kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva u iznosu od 30.000 KM.


Njegovi nastupi poput onog u staroj luci Ibize u Španiji ili starom rimskom amfiteatru Theatre antique d'Orange u Francuskoj su svojevrsne videorazglednice koje su širom svijeta pogledale desetine miliona ljudi i na određen način pokazuju kako svaka zemlja od sebe daruje najbolju lokaciju za ovog umjetnika.


DJ i producent Mladen Solomun već godinama žari i pali svjetskom scenom elektronske muzike, a ovogodišnji nastup u Sarajevu pred desetinama hiljada posjetilaca prepričavat će se još dugo.
Prijavi grešku


Komentari (218)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...