Ured Savjetnika za kulturu i turizam
0

Eldinu Huseinbegoviću čestitke na učešću na Turkoviziji

Sarajevo-x.com
U prostorijama Ureda savjetnika za kulturu i turizam Turske u Sarajevu upriličen je prijem za Eldina Huseinbegovića, pjevača koji je prošle sedmice nastupao na 3. međunarodnom muzičkom festivalu turskih pjesama poznatom kao Turkovizija.
Festival je održan u gradu Denizli, a učestvovali su umjetnici iz 20 zemalja koji su se predstavili na sceni i ostavili nezaboravne utiske kako na mještane Denizlija tako i na sve gledatelje koji su ovaj festival pratili putem TRT-a.

Mještani Denizlija su s velikim nestrpljenjem očekivali koncert u antičkom pozorištu u kojem su umjetnici izvodili pjesme na turskom jeziku. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao Eldin Huseinbegović koji je na turskom jeziku otpjevao pjesmu "Ne bih je mijenjao" pred oko 10 hiljada posjetilaca.

Tim povodom je dr. Cengiz Aydin, savjetnik za kulturu i turizam Turske, upriličio prijem u uredu te čestitao Eldinu na zapaženom nastupu.

"Aktivnosti Ureda su usmjerene na promociju kulture i turizma Republike Turske u Bosni i Hercegovini kao i na podršku značajnim projektima iz BiH", rekao je dr. Aydin.

Huseinbegović je istakao da je veoma zadovoljan svojim nastupom na festivalu i prijemom kod turske publike, saopšteno je iz Ureda savjetnika za kulturu i turizam Turske.