Muzika
166

Eldin Huseinbegović o novom singlu: Svi bismo mijenjali svijet, a niko neće da počne od sebe

Piše: A. Pobrić
Poznati bosanskohercegovački kantautor i pjevač Eldin Huseinbegović snimio je novi singl pod nazivom "Riječi", a spot i pjesmu premijerno će prikazati portal Klix.ba 11. februara.

Uoči premijere porazgovarali smo sa Eldinom, autorom muzike i teksta nove pjesme, čiji je aranžman uradio Nihad Krečo.

"Kad pišem pjesmu ne pišem tek tako, već govorim o nekim stvarima iz života, onome što sam prošao i na šta sam se opekao i to dijelim s ljudima", kazao nam je Huseinbegović najavljujući divan i dubokouman tekst nove numere.

Ovoga puta akcenat je na izgovorenim riječima zbog kojih čovjek ponekad zažali, objasnio je Eldin citirajući izreku indijskog duhovnog vođe Sria Chinmoyja.

"Postoji izreka koja kaže: 'Jučer sam bio pametan pa sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar, stoga mijenjam sebe'. Svi mi želimo mijenjati svijet nabolje, ali niko neće da počne od sebe. A ja mislim da je rješenje u tome, da se treba krenuti od samog sebe", poručio je poznati pjevač najavljujući novi singl.

Snimanje spota već osmi put povjerio je ekipi Gotive i režiseru Murisu Begleroviću, a u njemu plešu Dino Hasanbegović i Albina Huskić na koreografiju Samre Mlinar. Scene su snimane u Sarajevo City Centru i Kuršumli medresi.