|

El Karinho pobjednik Burn Studios takmičenja za DJ Residency na Ibizi

El Karinho pobjednik Burn Studios takmičenja za DJ Residency na Ibizi
0
Klix.ba
22.4.2013. u 14:58
0
komentara
0

dijeljenja
1/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na mix-off sessionu održanom 20. aprila u Interstageu, El Karinho je izborom pjesama, vještinom u miksanju i nastupom pred publikom koja podržava lokalnu scenu elektronske muzike, prezentirao svoj jedinstveni stil.
Stručni žiri u sastavu Armin Karović Djarmah (DJ i suvlasnik kluba SO.BA), Noah Ball (generalni menadžer festivala Outlook, Dimensions i Soundvawe) te Nikhill Shah (suvlasnik muzičke platforme Mixcloud), donio je odluku da El Karinho predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Ibizi.

Zajedno sa El Karinhom u finalu su se takmičili i Amar Kay (Sarajevo), Flash Heat DJ's (Zavidovići), Tricks4Chicks (Banja Luka) i Jawoo (Mostar).

Naš će se predstavnik sa pobjednicima iz drugih zemalja takmičiti za mjesto DJ rezidenta u jednom od tri poznata kluba, kultnom Sankeysu, sunset baru Caffe Mambo te Privilegeu, najvećem klubu na svijetu. Učestvovat će i u intenzivnim muzičkim radionicama sa najvećim imenima u svijetu DJ-inga među kojima su Fatboy Slim, Avicii, Joe Goddard iz projekta Hot Chip, Maceo Plex, Solomun i Steve Lawler. El Karinho će dobiti i adekvatnu promociju na globalnom nivou za koju su zaduženi Burn Studios te partneri Mixcloud, Beatport i SAE Institut.

"Burn Studios Residency program se pozicionirao kao najrelevantnije DJ takmičenje u Evropi zbog prilike koju pruža umjetnicima da žive svoj san te iskoriste priliku koja ih može lansirati na svjetsku muzičku scenu. Od ove godine je i BiH dio ovog uspješnog projekta, nastaviti ćemo vrijedno raditi da zadržimo kvalitet i kontinuitet u našem pristupu BH zajednici i tržištu", kazao je Dino Sušić, voditelj Ibiza Burn Residency projekta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.