Muzika
0

"EKV Tribute band" dolazi u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Agencija Panta rhei iz Sarajeva priprema još jedan koncert u sarajevskom klubu Cinemas/Sloga. U petak, 17. aprila od 21 sat nastupit će najjača postava kultnog banda EKV.

Ovaj bend nastao je u proljeće 2006. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave "Ekatarina Velika", sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih R&R bendova sa ovih prostora. Motiv im je da daju svoj doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV čuti uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. Koncerti ove tribute grupe inače su upotpunjeni i video artom, koji shvataju kao privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijele fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama. Puni su energije i inspiracije, čvrsto rješeni da i autorske ambicije pretoče u album u bliskoj budućnosti.

Bend čine: Marko Milivojević (bubnjevi) - član originalne postave grupe EKV. U bend došao 1991, svirao na albumima "Dum dum" i "Neko nas posmatra", i live "Kao u snu". Prije EKV svirao je u Partibrejkersima, poslije u Električnom orgazmu, U škripcu…trenutno je član beogradskog sastava E-play.

Dragiša Uskoković-Ćima (bas gitara) - član originalne postave EKV. Prije EKV svirao je u grupi "Sirova koža" i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U bend je došao 1991, svirao na albumu "Neko nas posmatra" i live "Kao u snu" i na velikom broju živih svirki u tom periodu.

Tanja Jovičević (vokal) - vođa i pjevačica kultnog beogradskog benda "Oktobar 1864", pjevala na većini albuma EKV, sarađivala sa skoro svim značajnim džez muzičarima sa ovih prostora.

Sarajlić Aleksandar (vokal i bas gitara) - apsolvent teorijske fizike, a u slobodno vrijeme muzičar, bivši član beogradskog klupskog benda "Filigrani" i autorskog projekta "Psyho Candy".

Stevović Predrag (gitara) - muzičar i producent. Vlasnik beogradskog muzičkog studija XLR u kome snimaju mnogi bendovi, bivši član "Filigrana".

Tomović Dejan-Tomke (klavijature) - sarađivao sa velikim brojem beogradskih bendova, svirao u "Vampirima". Učestvovao u autorskom projektu njujorškog (hip hop power rock) benda "Cypha'z God'z".

Specijalni gost Teodor Jani (gitara) - Grk koji je zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu "Ljubav". Producirao je albume Ljubav (1987.), Samo par godina za nas i "Dum dum". Osim produciranja, bio je gostujući gitarista na albumima i koncertima. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi "7 dana" gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.

Ulaznice se mogu nabaviti u klubu Cinemas/Sloga i Kući zabave i muzike Panta rhei (Kurta Schorka 8) po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta 15 KM.