"Treba nam tolerancija"
0

Edo Maajka promoviše novi album na Code Music Festu

Sarajevo-x.com
Edo Maajka (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Edo Maajka (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Pod sloganom "Treba nam tolerancija" radio TNT iz Travnika i ove godine organizuje Code Music Festival, četvrti po redu.

Radio TNT u saradnji sa UG Tolerancija želi da ukaže na želju organizatora za većom tolerancijom među mladima u Bosni i Hercegovini i regionu.

"Vođeni sloganom odlučili smo da pružimo šansu demo bendovima iz BiH i zemalja regiona da nastupe na našem festivalu, druže se sa mladima iz raznih zajednica te ostvare odličnu medijsku promociju. Pružit ćemo priliku bendovima da nastupaju na izuzetno atraktivnom stejdžu, uz vrhunsko ozvučenje, poznate muzičare i pred odličnom publikom Ponosni smo na činjenicu da imamo veliki broj medijskih promotora koji nas prate već četiri godine. Ovom prilikom se zahvaljujemo kolegama na ukazanoj podršci", kaže Rahela Čabro, PR menadžer festivala.

Četvrti Code Music Festival će se održati 9. i 10. septembra u strogom centru Travnika (ispred Zavičajnog muzeja Travnik), a jedan od headlinera je i Edo Maajka, koji će tom prilikom imati i bh. premijeru novog albuma.

"Ja planiram u septembru, ako bude sve po planu, izdati novi album sa bendom, tako da novi materijal planiramo premijerno izvesti u BiH na Code Music Festivalu", rekao je Edo Maajka u najavi za četvrti Code Music Fest.

Pored popularnog hip-hopera na festivalu će nastupiti nekoliko poznatih bosanskohercegovačkih bendova, te demo bendovi iz BiH i zemalja regiona.

Demo bendovi koji žele da nastupaju na Code Music Festivalu mogu se prijaviti na konkurs koji je otvoren do 10. jula 2011 godine. Više informacija vezanih uz konkurs možete saznati na web adresi www.cmf.tnt.ba.

Inače, na Code Music Festivalu su prethodnih godina nastupili poznati bendovi i muzičari kao što su Laka, TBF, Letu štuke, Zabranjeno pušenje, St!llness, Zinedin Zidan i mnogi drugi. Festival se organizuje povodom rođendana radija TNT iz Travnika koji je osnovan 1997. godine.