Muzika
0

Edo Maajka i "Stig'o ćumur" u martu

FENA
Najnoviji, treći album Ede maajke "Stig'o ćumur" će biti objavljen 20. marta, a najavljuje ga pjesma "To mora da je ljubav"u kojoj gostuje Remi.

Videospot za singl "To mora da je ljubav" snimljen je u Sarajevu u saradnji s ekipom poznatog tamošnjeg dizajnersko-producentskog studija "Ideologija".

Evo što Edo kaže o novom ostvarenju: "Ovaj se album, ljudi, jednostavno mor'o ovako zvati. To sam mu ime dao i prije početka rada na njemu. Izraz stig'o ćumur je duboko usađen u mene i predstavlja mi radost, rad i hiljade rudara koji su za mene pojam dobrote, rada i istinskih vrijednosti koje je Balkan pojeo i na to mjesto stavio profitere, mafiju, politiku, mržnju i strah. On bi trebao biti neki apel ljudima i sredini na povratak pravim ljudskim vrijednostima i dostojanstvu koje se izgubilo. Momci s ovog covera su rudari rudnika Breza u BiH, puni svih tih vrijednosti i vjere u bolje sutra. Hvala im što me, kad god pogledam ovaj cover, podsjete da probudim te vrijednosti u sebi. Rudari, živjeli vi meni..."

Koncertna promocija albuma bit će organizirana u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH odmah po izlasku albuma.