Deveto izdanje
39

Edo Maajka i Hladno Pivo zatvorili Mostar Summer Fest s porukom "Teško je ful biti kul"

G. Š.
Nakon tri noći odlične muzike i lude zabave na SC Kantarevac u Mostaru je zatvoreno deveto izdanje Mostar Summer Festa koji je okupio vrsne muzičare iz čitave regije i hiljade posjetilaca raspjevao i rasplesalo u mostarskim ljetnim noćima.

Završnu večer festivala otvorio je sarajevski bend Činčila, a atmosferu je dodatno zagrijala legendarna grupa Galija uz koju su sve generacije pjevale neprolazne hitove kao što su "Trube", "Dodirni me", "Još uvek sanjam", "Digni ruke"...

Novu vrstu energiju izlaskom na pozornicu donio je Edo Maaja, koji je izrazivši radost zbog susreta sa publikom na SC Kantarevac u Mostaru u svom stilu podsjetio na vrijeme pandemije i otuđenosti, koje je bilo teško svima te poručio, "Mi možemo uspjeti samo ako smo skupa".

Potom je nizajući svoje uspješnice repao sa hiljadama građana koji su došli na muzički spektakl u grad na Neretvi iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine ali i susjednih zemalja.

Atmosferu do usijanja doveo je kultni zagrebački bend Hladno Pivo, a posjetitelje je posebno oduševio frontmen Mile Kekin objašnjavajući kako je Mostar dobar domaćin i kako su im Mostarci oprostili što su ih uveli u "prokletu 2020. godinu".

Poseban pečat ovom festivalskom druženju dao je povrata Ede Maajke na pozornicu kad je zajedno sa Hladnim Pivom pjesmom poručio, "Teško je ful biti kul".

Organizatori Festivala koji su isticali u više navrata da im je misija muzikom kao univerzalnim jezikom ujediniti sve ljude pozitivnih vibracija su svoj cilj ostvarili sudeći prema atmosferi koja je od 2. do 4. septembra bez sumnje bila lijek za dušu hiljadama građana koji su zbog dobre zabave stigli u Mostar iz raznih krajeva BiH, ali i susjednih zemalja, ali i muzičarima koji su dali sve od sebe da publika uživa do maksimuma.