{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edin Dervišhalidović ponovo izabran za predsjednika AMUS-a

25.4.2014. u 10:57
52
95
Edin Dervišhalidović ponovo izabran za predsjednika AMUS-a
52
Edin Dervišhalidović ponovo izabran za predsjednika AMUS-a
Dino Merlin (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Redovna Skupština AMUS-a održana je 24. aprila. Skup je pobudio najveću pažnju muzičkih autora u posljednjih 20 godina. U radu Skupštine učestvovalo je preko 100 autora iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Mostara, Doboja i drugih gradova širom BiH.
Edin Dervišhalidović(Dino Merlin) je jednoglasnom odlukom pristupnih članova ponovo izabran za predsjednika Skupštine AMUS-a.

Skupština je izabrala Julija Marića za potpredsjednika. Na upražnjeno mjesto u Upravnom odboru izabrana je Maya SAR a u Nadzorni odbor Skupština je imenovala Hamzu Ražnatovića, Almasa Smajlovića i Ziju Rizvanbegovića. Predsjednik Dervišhalidović se zahvalio dosadašnjem potpredsjedniku Ismetu Arnautaliću i predsjedniku Upravnog odbora Vladimiru Podaniju na doprinosu u dosadašnjem radu.

U radnom djelu Skupštine usvojeni su ponuđeni dokumenti od strane Upravnog odbora. Usvojen je novi Statut Udruženja, te Godišnji izvještaj za 2013.godinu i veoma ambiciozan Plan i program rada za 2014.

Skupština je zauzela stav o nizu aktuelnih tema koje se tiču socijalnog statusa umjetnika autora, pravnih osnova penzione i socijalne zaštite, prijedloga za izmjene postojećih zakona intelektualnog vlasništva, kao I tekuća pitanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: