Muzika
0

E&FC snimili novi spot

Klix.ba
Grupa "Emir & Frozen Camels", koja je upravo u izdanju Dallas Recordsa izdala svoj, drugi po redu, album pod imenom "Znam", osim spomenutog albuma ima i novi video spot, kao i neke nove face u svom sastavu.

U produkciji "Irs Art"-a iz Rijeke urađen je spot za novi singl, pjesmu "Tvoj svijet" koja i otvara ovaj album Emira i njegovih "smrznutih kamila".

Interesantna stvar u vezi ove pjesme je i to da na njoj, u ulozi solo gitariste, gostuje jedna velika svjetska rock zvijezda, čiji prepoznatljiv zvuk gitare lako otkriva njen identitet svakom dobrom poznavaocu rock muzike.

Dvodnevno snimanje novog video spota je iskorišteno i za fotosešn i susret sa novinarima, na kojem su Emir i Dallas Records predstavili 'domaću' postavu banda u sastavu: Ivan Vranješ, Jure Baljak, Damir Vranešević, Regi Okanović i naravno Emir Bukovica.

Premijerno prikazivanje novog E&FC spota je već krenulo širom hrvatskih i slovenskih TV stanica, a za par dana se očekuje i bosanskohercegovačka TV premijera. Istovremeno Emir i ekipa su krenuli sa radio promocijom novog materijala, čiji izlazak je probudio veliko interesovanje publike,ali i medija, tako da je pjesma 'Tvoj svijet' već dospjela na mnoge ovdašnje top liste.