Muzička poslastica
16

Dževad Handžar predstavio emotivni spot za pjesmu posvećenu Blagaju

G. Š.
Muzički umjetnik i autor Dževad Handžar je predstavio svoj spot za pjesmu "Blagajska", koji ne samo da predstavlja muzički doživljaj, već je duboka posveta predivnom mjestu Blagaj, inspirativnom kutku Bosne i Hercegovine.

"Blagajska" je rezultat kreativne sinergije autora Dževada Handžara-Oše, melodioznih nota Saše Đermanovića te aranžmanske virtuoznosti Igora Jesensky Raguža.

Muzičku priču su realizovali Fadil Buturović na harmonici, Adnan Pajević na gitarama, Igor Jesensky Raguž na klavijaturama, Saša Đermanović na bas gitari i Kris na bubnjevima, te upotpunile upečatljivim vokalima Elmedina Balalić-Titija i Monika Josipović.

Pjesma "Blagajska" nije samo muzičko putovanje, već i emotivna posveta, kako stoji u spomen In Memoriam (Sulejman Handžar), a snimljena je u studiju Nocturno tokom februara 2024. godine i miksana, te masterirana u studio Pavarotti Mostar u martu ove godine.

Spot za "Blagajsku" donosi posebnu toplinu i energiju i nije samo muzički, već i vizualni spektakl, jer zahvaljujući video produkciji Damira Begovića i Elmana Omića, te snimcima dronom Adnana Đulimana, spot vodi na nezaboravno putovanje kroz čarobne pejzaže Blagaja.

"Ova pjesma i spot su plod ljubavi prema muzici i našem predivnom Blagaju. Nadamo se da će ljubitelji muzike uživati u našem radu koliko smo mi uživali stvarajući ga“, izjavio je autor Dževad Handžar.