U aprilu
1.7k

Dženan Lončarević snima prvu muzičku trilogiju na Balkanu, premijera spotova uskoro

Klix.ba
Dženan Lončarević u Sarajevu je snimio spot za novu pjesmu „Ako pitaš“. Jedan od najboljih izvođača regionalne muzičke scene nastavio je saradnju sa Harisom Dubicom, koji je bio zadužen i za Dženanov posljednji spot za pjesmu „Piješ sine“, koja je trenutno najveći hit u regionu.

"Ako pitaš" nastavak je hita "Piješ sine". Tekst za numeru napisali su Mirjana Dević i Joca Savić, dok je autor muzike Antonis Vardis.

"U prethodnom videozapisu Dubica je snimio kadrove Bosne i Hercegovine, tako da smo za nastavak jednoglasno odabrali glavni grad BiH. Haris će sa brojnom glumačkom postavom i narednih dana snimati u Sarajevu. Naravno, ja sam svoj dio glume obavio za nekoliko sati. Iskren da budem, ovo je bilo moje najduže snimanje spota. Haris je bio izuzetno zahtjevan, spot je prava filmska priča, tako da je sve potrajalo duže nego što sam navikao. Premijera spota bi trebala biti u aprilu", kaže Dženan Lončarević.

Haris Dubica je kazao da je napravio jednu pravu bosansku priču te da je zadovoljan dinamikom snimanja.

"Svako je odradio svoj dio posla. Za šminku i frizure svih aktera bila je zadužena Minela Islamčević iz Sanskog Mosta, Janja Stjepić za kostime, Denijal Islamčević je bio moj asistent, a da sve protekne u savršenom redu pobrinuo se organizator Suad Hadžimehanović. Ovaj spot će biti nastavak priče pjesme 'Piješ sine'. Nakon toga ćemo objaviti i treći spot. Ovo će mislim biti prva muzička trilogija spotova na Balkanu", kaže reditelj spota Haris Dubica.

Pored brojnih statista u spotu se pojavljuju profesionalni glumci iz Lukavca, Prijedora i Zenice. Riječ je o Alisi Brkić, Damiru Mahmutoviću, Zorici Jojić i Ademu Smajlohodžiću. Video je sniman nekoliko dana na Baščaršiji, u GRAS-u, u restoranu "Četiri sobe gospođe Safije“ i još nekoliko lokacija.