Velika očekivanja
48

Dženan Lončarević okupio pobjednički tim: Haris Dubica priprema scenski nastup za Beoviziju

Klix.ba
Dženan Lončarević sa pomno izabranim timom ljudi intenzivno se priprema za nastup na Beoviziji, gdje će pjesmom "Nema suza", u konkurenciji 24 izvođača, nastojati izboriti učešće na 64. takmičenju za pjesmu Eurovizije, koje se ove godine održava u Tel Avivu.

Tim povodom iz Švicarske u Beograd je stigao i uspješni bh. reditelj Haris Dubica koji je ranije sarađivao s odličnim pjevačem. Dubica će organizirati, kreirati scenografiju i ostale detalje koji će pratiti pjesmu i Dženanovo izvođenje na sceni Studija RTS-a. S obzirom na prethodnu saradnju koja je oduševila publiku i kritiku, jednak uspjeh je zagarantiran i ovaj put.

"U Beograd je iz Prijedora stigla i Zorica Jojić, koja je utjelovila majku u prethodnom videu za Dženanovu pjesmu 'Piješ sine', a u cijelom projektu, inače, ima dosta Bosanaca. Ovo je, zapravo, jedna ex Yu priča, uz Mahira Sarihodžića koji je radio aranžman, te autore Željka Vasića i Dragana Čolakovića. Ja osmišljavam beovizijski nastup, a ukoliko sve prođe kako treba, idemo zajedno i na Euroviziju", kaže Haris Dubica.

Balada "Nema suza" već je osvojila srca regionalne publike izvanrednim tekstom i muzikom, Lončarevićevim jedinstvenim vokalom i emocijom, ali i snažnom antiratnom porukom, koja će sigurno biti prepoznata i koja će ostaviti značajan pečat na ovogodišnjoj Beoviziji.