Sniman u Sarajevu
63

Dženan Lončarević objavio spot za novu pjesmu "Ako pitaš"

Klix.ba
Dženan Lončarević danas je objavio spot za novu pjesmu "Ako pitaš", koja je nastavak njegovog megahita "Piješ sine". Tekst za kompoziciju su napisali Mirjana Dević i Joca Savić, dok je autor muzike Antonis Vardis.

Spot za pjesmu "Ako pitaš" je radio bh. reditelj s adresom u Švicarskoj Haris Dubica, koji je bio zadužen i za Lončarevićev posljednji video za pjesmu "Piješ sine".

Pored brojnih statista u spotu se pojavljuju profesionalni glumci iz Lukavca, Prijedora i Zenice. Riječ je o Alisi Brkić, Damiru Mahmutoviću, Zorici Jojić i Ademu Smajlohodžiću.

Video je sniman nekoliko dana na Baščaršiji, u GRAS-u, u restoranu "Četiri sobe gospođe Safije" i na još nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH.

"Ono što ja želim, želi i publika, a to je da čuje jednu novu emociju. Tu je nastavak svega što smo ispričali u pjesmi "Piješ sine". Haris Dubica se potrudio da to prenese preko videozapisa. Prvi put sam obradio pjesmu iz Grčke i bilo je dosta pozitivnih komentara nakon što smo objavili trailer. U spotu glavni junak ostaje u selu, a njegova velika ljubav odlazi u Sarajevo gdje se udaje za čovjeka kojeg su joj odabrali. Pošto ga na selu sve podsjeća na nju i on kreće u grad. Usput je sreo mene i dovezao sam ga do Sarajeva, a potom i zaposlio kao konobara u restoranu u kojem nastupam kao pjevač amater. Nastavak spota donosi dosta zanimljivih detalja i sigurno da ga vrijedi pogledati i poslušati pjesmu", kaže Dženan Lončarević.

U ovoj sedmici Dženana očekuju i dva nastupa u BiH. Naime, najprije će u četvrtak nastupiti na Sedmom Dječijem festivalu u Areni Zenica, a dan poslije na rođendanskom slavlju robne kuće "Tuzlanka", najstarijeg shoping centra u Tuzli.