Muzika
103

Dženan Jahić o novom singlu: "Tajna srca mog" je moja iskrena priča

Klix.ba
Dženan Jahić, mladi muzičar koji uspješno gradi svoju muzičku karijeru uskoro će predstaviti spot i pjesmu "Tajna srca mog".

Kako je ovaj mladi Mostarac rekao, ova pjesma je akumulacija njegovih osjećanja koja su se skupljala tokom niza prethodnih godina.

"Mnogo sam vezan za ovu pjesmu, ona je nastala iz mog života. Ovo sam ja, i ovo je moja iskrena priča", kazao je Jahić.

On je autor teksta, a njegov dugogodišnji saradnik Romario je uradio predivnu muziku i aranžman.

"Romario je nevjerovatan umjetnik koji posjeduje neopisivo dobar osjećaj za muziku. Tako sam sretan što nas je Bog spojio, jer se dobro razumijemo i vodimo priču u istom pravcu. Pjesma je snimljena u studiju Amadeus, kod Marina Meštrovića", rekao je ovaj Mostarac koji se zahvalio režiseru Anisu Mujanoviću, kao i cijeloj ekipi Hayat produkcije.

"Oduševljen sam atmosferom koja je vladala na dan snimanja spota. Bilo je ugodno i zabavno", izjavio je Dženan Jahić.

U spotu se pojavljuje Bogdana Trifković, aktuelna Miss Planete Zemlje BiH za 2014.godinu, a Dženan smatra da se ona odlično uklopila u kompletnu priču jer je njena ljepota nesvakidašnja.

"Iako sam rođen u Mostaru, u Sarajevu živim od 1997. godine, i Sarajevo sve više i više volim. Tu sam pustio korijenje, postigao mnogo toga i proživio u sebi razne ljubavi. Jedan dio spota smo snimili na Zmajevcu, u kafiću Vidikovac – mjestu koje ja mnogo volim. Sa tog mjesta volim gledati grad, popiti kafu, razmišljati, nekako jednostavno volim ovo mjesto, inspiriše me svaki put", zaključio je Dženan Jahić.

Premijera spota će biti na portalu Klix.ba, u subotu navečer, a mladi muzičar vjeruje da će se "Tajna srca mog" dopasti publici i da će se mnogi pronaći u stihovima.