E-MOtion stage
3

Dvodnevni party elektronske muzike na Mostar Summer Festu

Klix.ba
Ove godine Mostar Summer Fest uistinu ne prestaje sa sjajnim vijestima. Uz to što su kompletirali svoj line-up na glavnom stagu, danas su fanove obradovali informacijom da 30.6. i 1.7. na Festu u Mostaru mogu očekivati još jedan stage koji će ove godine biti obojen ritmom elektronske muzike.

"Tokom organizacije svakog izdanja Festa, uvijek osluškujemo želje naše publike i u jednoj stvari su već godinama složni i veoma glasni, a to je želja za elektronskom muzikom na Festu. Upravo zato smo ove godine, na naše peto izdanje, odlučili napraviti uistinu ogroman organizacijski iskorak te uz glavni stage na kojem će nastupiti 12 genijalnih izvođača, posjetitelje dočekujemo sa dodatnim stageom na kojem će dvije noći Festa svirati samo elektronska muzika. Uz pomno odabrano ime 'e-MOtion stage', line-up koji smo pripremili obećava fantastičan provod i ples do jutarnjih sati uz electro ritmove pod vedrim, ljetnim mostarskim nebom. Jedva čekamo!", uzbuđeno kažu iz organizacijskog tima.

Listu izvođača započinje svima vrlo dobro poznat DJ Ian Pooley koji slovi za iznimno cijenjenog svjetskog producenata i remiksera, a slijedi ga jedan od hrvatskih pionira techno muzike, Petar Dundov, koji je nedavno izdao svoj peti studijski album 'At The Turn of Equilibrium'. Line-up e-MOtion stagea krasi dama koja definitivno ima stila – Lea Dobričić, koja sa sobom donosi mnogo energije i vrhunskog techno zvuka.

Uz ova top tri imena, u dvije noći na stague će se izmijenjati i Pero FullHouse aka Skeptik, After Affair, Alan Milivojević, No Government, Jolly Joke, Toni Juranović, Martin Gabrić, Mili Sefić, Gianni Motta, Marina Mimoza, Žarko Rebac i Deep Dee.

Uz to, organizatori najavljuju i 'MSF DJ CONTEST' čiji će pobjednik dobiti svoje vrijeme za DJ pultom, a više o takmičenju saznajte uskoro na njihovoj službenoj Facebook stranici.