Jaeger Music Night 2011
0

Dvoboj grupa Hetrem i Aesthetic Empathy u Doboju

Sarajevo-x.com
U sklopu programa Jaeger Music Night 2011 dosad su održana dva muzička duela, i to u Sarajevu i Novom Travniku, a iz kojih su kao pobjednici izašli bendovi Urban Instinct i Polaroid Trip.

Jaeger Music Night nastavlja se u Doboju, u klubu Džungla u petak 24. juna, dvobojem grupa Hetrem i Aesthetic Empathy. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 22 sata, je besplatan, a kao specijalni gost će nastupiti grupa Kazoo iz Banje Luke.

I u trećem muzičkom duelu će publika za jedan od dva benda koji učestvuju u programu Jaeger Music Night, Hetrem iz Širokog Brijega ili Aesthetic Empathy iz Sarajeva, moći glasati na samom koncertu, ali i putem SMS poruka te na web siteu www.jaegermusicnight.ba.

Glasanje putem SMS-a i web sitea bit će otvoreno sedam dana nakon koncerta, do 1. jula. Pobjednik duela i bend koji će proći u naredni krug programa bit će ona grupa koja osvoji najviše glasova u barem dvije od tri kategorije glasanja.

Hetrem je trash metal band iz Širokog Brijega nastao 2007. godine, kada kreće sa obradama pjesama popularnih rock i metal bendova, a potom počinje izvoditi i autorske pjesme. Bend čine Filip Musa (vokal, gitara), Berislav Arapović (gitara), Denis Leko (bubanj) i Eugen Marić (bas).

Bend Aesthetic Empathy nastao je pod imenom Kursk još 2002. godine. Pod tim imenom su sa još nekoliko demo bendova pokrenuli inicijativu za stvaranje udruženja UDBA (Udruženje Bandova). Od 2007. definišu svoj muzički izražaj, mijenjaju ime u Aesthetic Empathy i stvaraju novi, precizan i prepoznatljiv izražaj.

Podsjećamo da je za učešće u ovogodišnjem, trećem izdanju programa Jaeger Music Night u najuži krug ušlo 19 bendova iz čitave BiH. Žiri je odabrao osam najboljih, koji snage odmjeravaju u sklopu prve faze takmičenja. Četiri najbolja benda proći će u polufinale programa i dobiti priliku da osiguraju jedno od dva mjesta u finalu ovogodišnjeg Jaeger Music Nighta.

I ove godine pobjednicima Jaeger Music Nighta će biti obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za onaj bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.