Dolazak obavezan
0

VIDEO / Dvadesetorica večeras pjevaju u ime ljubavi protiv smaka svijeta

Klix.ba
Dvadesetorica, najmnogobrojniji registrovni boy band na svijetu, večeras će održati svoj drugi solistički koncert u Sarajevu, u Centru za mlade - Grbavica.

Kao predgrupa, nastupiće sarajevski bend Futavci, a nakon Dvadesetorice prisutne će zabavljati DJ El Krinho. Ovaj višesatni program počinje u 22:00, a cijena ulaznice je 8 KM.

Dvadesetorica su najveći dio popularnosti stekli putem društvenih mreža ukrašavajući pop i rock hitove 80-tih godina vlastitim tekstovima, te tako stvarajući distancu koja postoji između kopije i originala, signaliziranu ironičnim razlikama na pozadini vidljive sličnosti, pretvarajući društvenu zbilju u lakrdiju.

Pored snimaka sa mnogobrojnih live nastupa i proba, Dvadesetorica imaju i tri studijske pjesme "Druže Gojko", "Pet lajkova" i "Blagdanska".

Ipak, najveći adut ovog mnogočlanog sastava jeste njihov nastup uživo posebno izrežiran i obogaćen za svaki pojedinačni nastup. Dvadesetorica vas pozivaju da večeras sa njima zaplešete i zapjevate u ime ljubavi, na ovaj simboličan datum.