Muzika
0

Dva nova spota: Poslušajte kako Dženan Jahić pjeva na ruskom i španskom

Klix.ba
Dženan Jahić, mladi sarajevski pjevač, autor brojnih hitova, ali i doktor medicine i dvadeseterostruki prvak BiH u sportskom plesu, krajem maja u hotelu Evropa pred mnogobrojnim zvanicama premijerno predstavio pjesmu i spot "Miramar" na bosanskom jeziku.

Na zadovoljstvo fanova i ljubitelja njegove muzike on je prije nekoliko dana postavio na svoj YouTube kanal i spotove sa pjesmom na španskom i ruskom jeziku.

"Muzika nema granice i to ću dokazati i sa svojom pjesmom na španskom i ruskom jeziku. Jednostavno nikada nisam bio ograničen na područje Balkana i moji tekstovi i muzika su bili univerzalni, tako da se uz njih plesalo širom Evrope. Poznato je da sam Rusiju i njen jezik zavolio zbog Nadje kojoj sam posvetio i pjesmu, a španski mi je prirastao srcu zbog ljepota zemlje, ali i plesa", kaže Jahić.

Jahić je autor teksta i muzike za "Miramar", dok je aranžman djelo Marina Meštrovića. Spot je sniman u produkciji Hayata u Havani na Kubi u februaru ove godine, gdje je Jahić boravio radi snimanja spotova za još nekoliko numera, ali je tom prilikom pohađao i posebne plesne pripreme, koje okupljaju najbolje plesače svijeta.