Muzika
0

Dva koncerta u Slozi 8. maja

Sarajevo-x.com
Splitska grupa Zinedin Zidan i iznenađenje - ponovo okupljeni bend Fon Biskich & Narodno blago nastupaju 8. maja u sarajevskom klubu Cinemas/Sloga. Organizator koncerta je agencija Panta rhei.

Zinedin Zidan je splitska grupa koja ruši sve zacrtane tokove i vodi se parolom "bitno je uvik biti kontra. Kontra svega“, a sve to pod spiritualnim vodstvom pjevača benda Vjerana Mišurca. Mišurica je pjevač benda, multiinstrumentalist, TV novinar i veliki zaljubljenik u ekstremne sportove.

Nakon prošlogodišnjeg hita "Pantaghana“, grupa Zinedin Zidan je sredinom prošle godine izdala album "Heroj, a ne huligan“, a za singl "Gajrger miler fank“ snimili su i spot. Upravo ovaj album te njihova neformalistička pojava i kreativna muzika donijeli su im dvije nominacije u dvije debitantske kategorije za ovogodišnju nagradu Indexi '09 – Rock & All album godine i Novi izvođač godine.

A uz 'zidanovce', spremno je i još jedno veliko iznenađenje. Nakon 25 godina ponovo se okupila grupa Fon Biskich & Narodno blago. Originalnu postavku ovog splitskog benda činili su Neno Belan, Zdravko Bajan, Branislav Vuljan, Branko Barić i Marinko Biškić, a u današnjoj finalnoj postavci su Marinko Biškić, koji je zajedno sa Nenom Belanom učestvovao u osnivanju "Đavola", Branislav Vuljan, Boris Hrepić iz "Daleke obale", Saša Kesić i Željko Hajsok, iz "Đavola". Nakon promocije novog albuma u Zagrebu i udarnog singla "Vratija se Šime", ova nekadašnja trendsetterska splitska garda predstavit će se i u Sarajevu. Koncert počinje u 21 sat.