Muzika
6

Durmitor, gladijatori i Pula u spotu 2Cellos za pjesmu "Now We Are Free"

Klix.ba
2Cellos su danas objavili novi spot za pjesmu "Now We Are Free” iz filma Gladijator i novi album "Score" koji je od danas u prodaji.

Spot je režirao Aleksandar Kerekeš Keky, a ovo je prva saradnja reditelja i slavnih virtuoza. U spot su željeli unijeti filmski ugođaj i snimali su ga tri dana. Rezultat je očaravajuć i totalno filmski.

"Dva dana smo snimali u Crnoj Gori, u predivnoj prirodi na Durmitoru i u blizini Podgorice. Treći dan smo snimali u pulskoj Areni, a za tu priliku smo uposlili i gladijatore", rekao je Stjepan Hauser napominjući kako mu je ovo možda i najdraža pjesma s albuma, a Gladijator jedan od najdražih filmova.

Inače Luka i Stjepan planiraju napraviti spot za svaku pjesmu s albuma “Score” koji su snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom. Do sada smo imali prilike uživati u “Game of Thrones” i “Moon River” te predivnim vizurama Dubrovnika. Album će 2Cellos promovisati na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i 2. jula u pulskoj Areni.

Na albumu “Score”, 2Cellos se predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije i kad napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju.

Luka i Stjepan ovoga puta više istražuju tradicionalni svijet zvuka. A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nickom Patrickom (Elvis Presley/Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Uz temu iz "Game of Thrones", album uključuje numere iz poznatih filmova, primjerice: “My Heart Will Go On” iz Titanica, “For the Love of a Princess” iz Hrabrog srca, “May It Be” iz Gospodara prstenova, “Now We Are Free” iz Gladijatora, “Moon River” iz Doručak kod Tiffanyja…