|

Duran Duran sarađuju sa Timberlakeom i Timbalandom

Duran Duran sarađuju sa Timberlakeom i Timbalandom
0
S
Sarajevo-x.com
6.11.2007. u 15:33
0
komentara
0

dijeljenja
Duran Duran sarađuju sa Timberlakeom i Timbalandom Foto: Reuters
Više od 25 godina nakon što su objavili svoj prvi album, legendarna grupa koja je obilježila osamdesete godine prošlog stoljeća Duran Duran, odlučila je vratiti se na scenu te je zbog toga odabrala i prave saradnike – muzičara i producenta hitova Timbalanda i pjevača Justina Timberlakea.
Simon LeBon, Nick Rhodes, John Taylor i Roger Taylor udružili su snage i snimili svoj 13. album koji će na američko tržište izaći 13. novembra, a u Velikoj Britaniji pojavit će se već 19. istog mjeseca.

"Naučili smo da moramo biti brzi jer su prve ideje obično i najbolje. Nekoliko albuma radili smo jako dugo i to je bio mukotrpan proces“, kazao je za Reuters Roger Taylor.

Na izradi prvog singla grupi Duran Duran pridružio se i Justin Timberlake koji je dao svoj pjevački i producentski doprinos. Timbaland je sa momcima iz Duran Durana radio na tri kompozicije.

"Trudimo se da sarađujemo sa novim, mladim umjetnicima koji trenutno vladaju muzičkom scenom, a Justin i Timbaland su naravno glavni“, objasnio je Simon LeBon.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.