Muzika
66

Dubioza kolektiv zapalila tuzlansku publiku na Brodolom Live stageu

Klix.ba
Festivalsko izdanje Brodoloma počelo je sinoć koncertima bendova Rock School Blues Band i Dubioza kolektiv, na Live stageu.

Premijerni nastup pred tuzlanskom publikom imao je sastav mladih muzičara iz Mostara, koji su odličnim izborom i savršenom izvedbom, nekih od najbolji rock i blues hitova, oduševili mnogobrojnu publiku, koja ih je pozvala na bis, te sa scene ispratila aplauzom.

Nešto iza 23:30 počeo je nastup grupe Dubioza kolektiv, koja je istog momenta zapalila okupljenu masu. Izlazak na scenu pratile su ovacije i gromoglasan aplauz koji se širio masom. Hitovi su se izmjenjivali, a masa je odjekivala, pjevajući iz sve snage. Nakon nekoliko godina pauze, publika se istinski zaželjela energične svirke, najpopularnijeg benda u regionu. O tome koliko je Dubioza slušana i popularna svjedoči vrhunac večeri, kada su na scenu pozvali najmlađe posjetioce, koji su došli u pratnji svojih roditelja, da im se pridruže na sceni i skupa otpjevaju hit ”Kažu”.

Komentari posjetilaca, koji su se mogli čuti poslije nastupa su da atmosfera na jednom koncertu, u Tuzli, dugo vremena nije bila bolja.

Večeras je na programu elektronska muzika, kada se očekuje maksimalan broj posjetilaca u bijelom. James Zabiela, Joeski, Goran Emkić i After Afair, čine formulu koja garantuje plesnu atmosferu do ranih jutarnjih sati.

Nabavite svoje ulaznice na vrijeme, na ovlaštenim prodajnim mjestima, kako bi ste izbjegli gužvu na ulazu.