Proslavili 20. rođendan
139

Dubioza kolektiv u rasprodanoj pulskoj Areni na binu izvela prethodno zabranjenog pjevača

N. O.
Foto: Danijel Bartolić
Dubioza Kolektiv sinoć je s 10.000 posjetitelja u rasprodanoj pulskoj Areni odsvirala i otpjevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obilježava velikih 20 godina postojanja.

Rođendanska svirka označila je i njihovo treće osvajanje najprestižnijeg koncertnog prostora regije, a posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanje glazbenika čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – gospodina Duška Kuliša.

Arena je prvi put rasprodana u ljeto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će Dubioza krenuti u još jedno osvajanje Pule. Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pjesme "Rakija Unites".

Uslijedili su ogromni favoriti "U.S.A." i "Volio BiH", te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice. Krcati amfitetar tresao se uz klasike "Firma Ilegal", "Himna generacije", "Kažu", "Rijaliti", "Boom!" i "Može li" koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali. Iz publike se na binu popeo Duško Kuliš, glazbenik s kojim je bend nedavno snimio pozivni video, i u potpunosti razvalio narodnjak. Talijanski narodnjak. O sole mio.

Foto: Danijel Bartolić
Foto: Danijel Bartolić

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima "1. maj", "Kokuz", "Valter", "Blam" i "No Escape (From Balkan)" te na samom kraju "Balkan Funku" i "Brijunima" kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Od benda koji je te premijerne 2015. već suvereno držao primat u regiji i izgradio impresivnu internacionalnu karijeru Dubioza Kolektiv je osam godina kasnije, na svoje drugo zaokruženo desetljeće, u Pulu stigla još jača i moćnija. I upravo to se najbolje vidjelo u euforiji fanova kojih je danas u Areni doslovce bilo nekoliko generacija.

Turneja "20 Years High" kojom obilježavaju 20 godina rada već neko vrijeme krstari Starim kontinentom, a u sljedećim tjednima pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku.