Muzika
0

Dubioza kolektiv - turneja Dubnamite

FENA
Dubioza kolektiv će na turneji Dubnamite koja je započela krajem maja izlaskom njihovog posljednjeg albuma, a trajat će do kraja septembra, održati preko 30 koncerata u Bosni i Hercegovini i Evropi.

Do kraja jula održali su dvadeset nastupa, uključujući gostovanja na festivalima u Slovačkoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji, te odličan nastup na koncertu MTV EXIT 29. jula na Otvorenoj sceni Metalac u Sarajevu.

Početak augusta za članove Dubioze kolektiva rezerviran je za nastupe u Bosni i Hercegovini. Četvrtog augusta Dubioza će se predstaviti na Rostok festivalu u Jelahu, već narednog dana nastupit će u Mostaru na Heineken festu, dok je za sedmi august planiran nastup na Festivalu prijateljstva u Goraždu.

Nakon bh. koncerata uslijedit će nastupi na Viva la Pola festivalu u Puli i Somboru, a 15. augusta Dubioza će svirati na Sziget festivalu u Budimpešti gdje su i prošle godine održali zapažen nastup. Sziget je jedan od najvećih ljetnih festivala u Evropi sa 50-ak pozornica smještenih na ostrvu Obuda na rijeci Dunav, a svake godine okupi više od 400.000 posjetilaca, te na stotine izvođača iz cijeloga svijeta. Tako će ove godine na Szigetu nastupati: Radiohead, Franz Ferdinand, Scissor Sisters, Placebo, Rasmus, Therapy?, Prodigy, Iggy and the Stooges, dok će se Dubioza kolektiv predstaviti na Afro Reggae Stageu.

Kako saznajemo od članova Dubioze kolektiva u septembru mjesecu uslijedit će koncerti u Bonu u Njemačkoj i u Parizu u Francuskoj.