Ispraćaj 2022. godine
668

Dubioza kolektiv pozdravila sarajevsku publiku ispred Vječne vatre, očekuje se spektakularna noć

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Pljeskom i ovacijama sarajevska publika pozdravila je članove grupe Dubioza kolektiv nakon što su se pojavili na bini ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Više od 15.000 građana i turista uživaju u javnom novogodišnjem spektaklu koji je upriličen u centru Sarajeva. Atmosfera je dostigala svoj vrhunac u 23 sata kada je popularna Dubioza počela svoj koncert.


U Titovoj ulici ispred Vječne vatre mogu se primjetiti brojne generacije od djece, mladih, roditelja, ali i starijih generacija. Svi oni će zajedno pjevati hitove popularne bh. grupe.

Javni doček 2023. godine počeo je u 20:30 sati kada je na scenu izašao DJ Nenad Kovačević te uveo prisutne u nezaboravnu noć. Zabava će trajati dugo u noć, a Dubioza kolektiv će uvesti Sarajelije u 2023. godinu.

Definitivno ovo će biti doček za pamćenje za sve stanovnike Sarajeva i turiste, a za to su zaslužni izvođači koji su dali i koji će dati sve od sebe da atmosferu ispred Vječne vatre drže na vrhuncu do kraja noći.

Posljednjih nekoliko dana neumorno se radilo na pripremi za spektakularni koncert koji će Sarajelije uvesti u novu godinu. Titova ulica od 17:30 sati zatvorena je za saobraćaj, ali i pješake kako bi se ispoštovale sve sigurnosne procedure.

Za sve one koji su se odlučili Novu godinu dočekati u kućnoj atmosferi, a ipak žele osjetiti atmosferu iz centra Sarajeva, prijenos koncerta je osigurala TV Sarajevo, a možete ga pratiti putem njihovog Facebooka i YouTubea.