"Dubioza kolektiv" osvojio Sloveniju

S
Piše: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
30.11.2009. u 13:38
0
9
"Dubioza kolektiv" osvojio Sloveniju
0
1/12 Foto: Irfan Redžović
2/12 Foto: Irfan Redžović
3/12 Foto: Irfan Redžović
4/12 Foto: Irfan Redžović
5/12 Foto: Irfan Redžović
6/12 Foto: Irfan Redžović
7/12 Foto: Irfan Redžović
8/12 Foto: Irfan Redžović
9/12 Foto: Irfan Redžović
10/12 Foto: Irfan Redžović
11/12 Foto: Irfan Redžović
12/12 Foto: Irfan Redžović
Bosanskohercegovački bend "Dubioza kolektiv" proteklog vikenda održao je koncerte u prepunim dvoranama u Ljubljani, Novom Mestu i Mariboru. Karte za "Kino Šiški", "Lokalpatriot club" i klub ŠTUK bile su rasprodate u rekordnom roku.
"Dubiozu" je na nastupima po Sloveniji pratio fotograf Irfan Redžović kako bi na fotografijama uhvatio detalje sa nastupa i backstagea i koje namjerava uskoro prezentirati u multimedijalnoj prezentaciji.

- Zaista sam bio prijatno iznenađen prijemom koji "Dubioza" ima u Sloveniji i njihovom popularnošću tamo. Publika je sve pjesme pjevala uglas s njima - kazao nam je Redžović koji nam je poslao dio fotografija koje će se naći i na multimedijalnoj prezentaciji.

Slovenačkom mini turnejom se privodi kraju promocija albuma "Firma Ilegal", koji je ove godine napravio veliki uspjeh u regiji, a osim bosanskohercegovačkog izdanja za izdavačku kuću "Ekipa", album je izdat i u Hrvatskoj i Sloveniji za "Menart Records", te u Srbiji za PGPRTS.

Koncertnu sezonu u kojoj je odsvirano više od 50 koncerata "Dubioza kolektiv" će završiti decembarskim koncertima u Rijeci, Splitu, Karlovcu, Zenici, Celju i Mostaru te nastupom u Dubrovniku 2. januara 2010.

Bend trenutno radi na novim pjesmama koje bi trebale biti objavljene na proljeće 2010.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: