Svi u jedan glas
2.1k

Dubioza kolektiv održala nezaboravan koncert u prepunoj sarajevskoj Skenderiji

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Popularna muzička grupa Dubioza kolektiv je na večerašnjem koncertu napravila sjajnu atmosferu pred blizu 10 hiljada ljubitelja, koji su u sarajevskoj Skenderiji jednim glasom pjevali svjetski popularne hitove sarajevske grupe.

Dubioza je svoj nastup započela neprevaziđenim hitom "Volio BiH", koji je od samog početka atmosferu doveo do usijanja, očuvavši je u tom duhu sve do posljednje otpjevane pjesme.

Večerašnjim skupom je opravdan epitet najbolje muzičke grupe u Bosni i Hercegovini i regiji, koji puni dvorane širom Evrope i svijeta. Energični momci su još jednom pokazali zbog čega su najtraženiji bh. bend.

Nakon pjesme "Volio BiH" kojom su otvorili koncert, nastavili su nizati hitove poput "USA", "Tranzicija", "Kažu" i drugi. Za vrijeme koncerta su miješali stare i nove pjesme, a predstavili su i pjesme s njihovog novog albuma pod nazivom "Pjesmice za djecu i odrasle".

Upravo je takva bila i večerašnja publika, svih uzrasta. Prije Dubioze je na večerašnjem koncertu nastupila grupa Helem Nejse, koja je bila svojevrstan uvod i zagrijavanje za ono što je kasnije uslijedilo.