Muzika
0

Dubioza Kolektiv nastupa u Atini

Sarajevo-X
Dubioza Kolektiv će kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine nastupiti na Olimpijadi kulture u Atini.

U sklopu ljetnih olimpijskih igara, u Atini je organiziran čitav niz kulturnih programa u kojima će se predstaviti nekoliko stotina umjetnika iz cijelog svijeta.

Nakon svog prvog samostalnog koncerta održanog početkom juna u sarajevskom CDA, Dubioza je nastupila u brojnim klubovima i festivalima u zemlji, a nastup u Atini dodatna je potvrda da je riječ o jednom od najperspektivnijih bendova na domaćoj muzičkoj sceni. Ova zeničko-sarajevska grupa, na poziv gradonačelnice grčke prijestonice, održat će dva koncerta u art centru Technopolis u Atini, i to 18. i 19. augusta i na taj način promovirati urbani muzički izraz Bosne i Hercegovine.

Iako je njihov prvi album u martu mjesecu objavila diskografska kuća Gramofon iz Sarajeva, Dubioza je privela kraju pripreme za objavljivanje novog CD-a. Riječ je o maxi singleu na kojem će se naći remixi nekoliko pjesama objavljenih na njihovom prvjencu, te single snimljen sa britanskim umjetnicima, pjesnikom Benjaminom Zaphanianom i Mushom, jednim od MC-ja Fundamentala. I ovaj će CD objaviti Gramofon, a u CD-shopovima će se naći već krajem septembra.