"Epizoda 2"
52

Dubioza kolektiv nastavlja "Quarantine show": Gledajte uživo njihov online koncert

A. B.
Kako su obećali, momci iz Dubioze kolektiv nastavljaju svoj "Quarantine show" pa će i ovog ponedjeljka s početkom u 20:30 sati svirati preko live prenosa svog koncerta.

Ideja se rodila iz želje da svoje dane u samoizolaciji iskoriste na što kreativniji i zanimljviji način, a samim time da i građanima koji su u svojim domovima priušte dobru zabavu.

Ovim putem Dubioza kolektiv poziva sve građane da im se pridruže i uživaju u nastupu ekipe koja ovaj projekt priprema iz različitih država, gradova i lokacija s obzirom na to da svi članovi benda žive na drugim lokacijama.

Kako bi nastavili svirati koncerte to su odlučili uz pomoć tehnologije.

"Odlučili smo da svakog ponedjeljka od 20:30 sviramo po jedan set u trajanju od 20 minuta. Glasno i energično, baš onako kako su ljudi navikli od nas. Ako već ne možemo da dođemo u vaš grad da vam sviramo - doćićemo na vaše računare, tablete i mobilne telefone. Odvrnite svoje zvučnike do kraja, plešite skačite i pjevajte sa nama. Ako se komšije budu bunile - pošaljite im link i pozovite ih da se pridruže", naveli su zanimljivi momci iz Dubioze kolektiv pozivajući sve građane da pogledaju "drugu epizodu" njihovog nastupa.