Dubioza kolektiv nakon dugo vremena ponovo u Mostaru

Klix.ba
10.12.2015. u 15:56
35
3
Dubioza kolektiv nakon dugo vremena ponovo u Mostaru
35
1/8 Foto: Sulejman Omerbašić
2/8 Foto: Sulejman Omerbašić
3/8 Foto: Sulejman Omerbašić
4/8 Foto: Sulejman Omerbašić
5/8 Foto: Sulejman Omerbašić
6/8 Foto: Sulejman Omerbašić
7/8 Foto: Sulejman Omerbašić
8/8 Foto: Sulejman Omerbašić
Na velikom koncertu koji u Mostaru 30. decembra organizuje Rock škola Mostar, nastupit će i jedan od najpopularnijih bendova u regionu, Dubioza kolektiv.
Ekipa iz Dubioze tim je povodom ovih dana boravila u Mostaru, kako bi održali radionicu sa polaznicima Rock škole, koji će također nastupiti na ovom velikom open-air prednovogodišnjem eventu.

U Mostar Dubioza dolazi na poziv svog bivšeg člana, Orhana Masle Ohe, kojeg i dalje smatraju "dijelom familije". Oha je osnivač i voditelj Rock škole Mostar, a 30. decembra će se na bini pridružiti svom bivšem bendu, u kojem je svirao perkusije, ali je ostao upamćen i po vokalu za jedan od najvećih hitova grupe Balkan funk. Na koncertu će prvo nastupiti mladi bendovi izrasli iz Rock škole, nakon čega će uslijediti kompletan koncert Dubioze kolektiv, koja je u Mostaru posljednji put svirala prije nekoliko godina."Ideja je da na eventu nastupi nekoliko bendova, ono najbolje što Rock škola ima, i da pozovem svoj bivši bend Dubioza kolektiv, moju drugu familiju, da iskoristimo priliku da promoviramo ono što škola radi", rekao nam je Oha.

Ekipa u crno-žutim dresovima objeručke je prihvatila Ohin poziv, u želji da da podršku radu Rock škole i podrži njihov novi projekt – širenje kapaciteta škole. Naime, prihod od koncerta namijenjen je opremanju njihovog studija za snimanje.

"Mi već neko vrijeme pratimo ono što Oha radi s Rock školom i mislim da je to jedan od najznačajnijih projekata u Mostaru sigurno, a i u državi", mišljenja je Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv.

Članovi benda su sa polaznicima Rock škole održali muzičku radionicu, podijelivši svoje bogato iskustvo i znanje sa mladim mostarskim talentima. Sa njima su uvježbavali i jednu svoju pjesmu, koju će na kraju svog nastupa na Kantarevcu zajedno izvesti.

"Kad vidiš te klince koji sa jako puno entuzijazma sviraju, pokušavaju, trude se, i vide svoju budućnost na neki način povezanu sa muzikom, sa rock'n'rollom, bude ti nekako drago", svoje utiske s radionice prenosi Vedran Mujagić, član Dubioze.

Rock škola Mostar postoji od 2012. godine, a kako popularnost i broj polaznika neprestano raste, sama po sebi se nametnula ideja opremanja sopstvenog studija. S tim ciljem je pokrenut projekat velikog open-air eventa. Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a nakon što se u cijelu priču uključila i Dubioza kolektiv, na Kantarevcu se 30. decembra može očekivati događaj kakav – po Ohinim riječima – Mostar dugo nije vidio.

U video pogledajte kako je izgledalo druženje Dubioze i mladih mostarskih muzičara, kao i najavu onoga što će se dan prije Nove godine dešavati u Mostaru.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: