"Dubioza kolektiv" 6. decembra u Mostaru

F
FENA
1.12.2008. u 15:42
0
2
"Dubioza kolektiv" 6. decembra u Mostaru
0
U Oxygen clubu u Mostaru 6. decembra bit će upriličen koncert grupe "Dubioza kolektiv" kao i promocija njihova albuma "Firma Ilegal".


"Dubioza kolektiv" iza sebe ima dva studijska albuma i to "Dubioza kolektiv" iz 2004. i EP izdanje "Open Wide" na kojemu gostuje Benjamin Zephaniah, čuveni dub umjetnik iz Velike Britanije i Mush Khan, iz pakistansko-britanskog benda Fun-da-mental.

Drugi studijski album "Dubnamite" izašao je 2006. godine, a na njemu su gostovali grupa Defence iz Tuzle i francuski umjetnik Niköll.

Razlika između novog i dosadašnjih albuma je što su sve pjesme otpjevane na našem jeziku. Kao gosti na albumu pojavljuju se Frenkie i Gino Banana (Kultur Shock).

Iako se bend i na prethodnim albumima bavio socijalno angažiranim temama, "Firma ilegal", zbog činjenice da je uklonjena i jezična barijera između benda i slušatelja na ovim prostorima, na još eksplicitniji način progovara o političkoj i društvenoj situaciji u kojoj živimo.

Ulaz na koncert iznosi sedam konvertibilnih maraka, doznaje se iz Službe za odnose s javnošću Trgovačkog centra Biosphera.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: