Evrovizija mladih muzičara
0

Držimo palčeve za mladu pijanisticu Naomi Druškić

Klix.ba
Naomi Druškić
Naomi Druškić
U Beču se održava Evrovizija mladih muzičara 2012, najprestižnije evropsko takmičenje mladih talenata u klasičnoj muzici. Bosna i Hercegovina prvi put ima svog predstavnika na ovoj manifestaciji, a to je 13-godišnja pijanistica Naomi Druškić, ujedno i najmlađi učesnik ovogodišnjeg takmičenja.

Polufinalni nastup naše predstavnice Naomi Druškić, u kojem će, pred internacionalnim stručnim žirijem, izvesti zahtjevna djela Arama Khachaturiana i Eduarda Griega, gledajte uživo danas od 14:00h na www.bhrt.ba i na www.youngmusicians.tv

Na ovogodišnjem Evrovizijskom takmičenju mladih muzičara (Eurovision Young Musicians) učestvuju predstavnici 14 zemalja, a sedam najboljih iz današnjeg i sutrašnjeg polufinala nastupiće u velikom finalu u petak 11. maja 2012 na Rathausplatzu u Beču, pred preko 20.000 gledalaca i nekoliko miliona onih širom Evrope koji će sve pratiti u direktnom tv prenosu.

Finale Evrovizije mladih muzičara označava i početak čuvenog festivala Wienner Festwochen. U prvom polufinalu, danas od 14:00h nastupit će:

Blaž Šparovec (Slovenija) Lizi Ramishvili (Gruzija) Naomi Druškić (Bosna i Hercegovina) Michaela Špačková (Češka)

Narek Kazazyan (Jermenija) Emmanuel Tjeknavorian (Austrija) Zacharias Fotis (Grčka) Katarina Kutnar (Hrvatska)