Muzika
0

Drum’n’Bass Seminar - Sarajevo 2004

Sarajevo-X
U organizaciji UG Kontra u aprilu će se održati prvi drum & bass seminar Sarajevo 2004.

Imajući za cilj ponovno uspostavljanje komunikacije među mladima iz glavnih gradova država nastalih iz eks-Yu, Udruženje Građana Kontra početkom aprila/travnja 2004. godine organizuje DnB Seminar.

Drum’n’Bass Seminar – Sarajevo 2004

Osnovna ideja “DnB Seminara”, koji će se u Sarajevu održati od 01.04.-04.04.2004. godine, je razmjena iskustava mladih muzičara iz glavnih gradova eks-Yu država (Sarajevo, Zagreb, Ljubljana, Beograd, Skoplje). U sklopu seminara planirana je edukacija svih mladih zainteresovanih za oblasti muzičke produkcije, video arta, dizajna, osnivanja i vođenja kolektiva, audio produkcije, te organizovanja muzičkih događaja.

Multimedijalna predavanja domaćih i gostujućih predavača biće otvorena za javnost, u potpunosti besplatna za zainteresovane učesnike seminara. Planirane su i interaktivne radijske emisije u kojima će se diskutovati o trenutnom stanju mladih u ex-Yu državama.

Želja organizatora je dokazati da muzika prevazilazi sve nacionalne barijere i predrasude, ujedno promovirajući glavni grad Bosne i Hercegovine kao turističko odredište mladih. Nakon predavanja planirane su i dvije klupske večeri na kojima će pored domaćih Kontra DJz, nastupiti i gostujući DJ-evi iz navedenih gradova.

10 DJ-eva/producenata, 6 workshopova, 2 klupske noći, 2 radio emisije, 4 dana, 5 zemalja ex-Yu, 7KW sound system, 3 x 1210, 2 x CDJ, 2 x PC, jedan cilj... podići drum and bass scenu! Sarajevo 01-04.04.2004. Klupske večeri @ klub Labirint / Workshops @ Hotel Bosnia. Budite spremni...