Muzika
0

Drum and Bass Dimension 4, 16/04/04

Sarajevo-X
U petak, 16. aprila u clubu Access, odrzati će se četvrti Drum and bass dimension. Ovaj put u Sarajevu gostuju: DJ Van Alec /Drumwise, Ljubljana/ ; DJ Danaja /Drumwise-Ljubljana/; DJ Toxic /Codex-Beograd/; Ajdin-K /Sarajevo/.

Početak događaja najavljen je za 22h, a cijena ulaznica, uz flyer iznosi 5. KM. Studentski eFM radio će ovaj događaj prenositi direktno iza 24 sata (95,2 MHz).

DJ Van Alec /Drumwise, Ljubljana/ slovenski DJ, promoter i producent.Dvije godine djeluje u okviru Drumwise-a, čiji je ujedno i osnivač. Već u srednjoj školi pokazuje interesovanje za elektornsku muziku, pa počinje da djeluje u organizacijama poput Septic-a i JSC-a. Od 1999 član je Monkibo kru-a, preko kojeg izdaje svoju prvu kompilaciju Monk-O-Rama. Monkibo Zagreb Konektion, Slovenia DnB blend 2003, Offrock, Novem rock, Pomp, Next Step,Drum and bass Blend, Sound Option & Drumwise, samo su neki od događaja / festivala na kojima je nastupao. Dugogodisnji je rezident u clubu K4. Nastupao zajedno sa nekim od najvećih DnB DJ-va u svijetu: Roni Size, Moving Fusion, Cause4concern, Special K, Red One i dr. DJ DANAJA /Drumwise, Ljubljana/ Cijeli niz godina vezan je za muziku i produkciju iste. Započeo je kao gitarista u slovenskom alter-rock bendu Skankmesija. Vec 1999 pocinje da se bavi DJ-ingom, te se ubrzo povezuje sa DJ Lunic-om s kojim uspjeva napraviti brz prodor i postati jedan od poznatijih Drum and bass DJ-va u Sloveniji, tako da je već dvije godine rezident u nekim poznatijim ljubljanskim klubovima. Stil: liquid.

DJ Toxic /Codex, Beograd/ Kao jako mlad bavio se produkcijom mračnog, tvrdog Drum&Bass-a. Svoje delovanje na scenu je naglo pojačao počevši da radi i kao DJ prezentujući svoju muziku i do tada zapostavljen hard zvuk Drum&Bass-a. Vrlo brzo, svojom energijom koja je u skladu sa muzikom koju pušta i jedinstvenom tehnikom mix-a, postaje jedan od najtraženijih DJ-eva u zemlji. Često set upotpunjuje radom na 3 gramofona čime ubija monotonost i klasiku današnjih mix-eva. Radio je sa velikim brojem najvećih svetskih Drum&Bass imena kao što su Bad Company, Kemal, Chris Su, Marky, LTJ Bukem, Dieselboy, ED Rush, Optical, Rymetyme, Specialist, Krust, Suv, Epsilon, Shroombab. Gostovao na svim Exit festivalima u Novom Sadu, TMBASE (Rumunija), Nisomnia(Niš), Access (Banja Luka), Es Leto... Stalna bukiranost u zemlji, a često i u inostranstvu govori o kvalitetu ovog mladog i uspešnog DJ-a. Neka od gostovanja u inostranstvu: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Rumunija, Njemacka, Austrija, V. Britanija...Bio je dugogodisnji rezident cijelog niza beogradskih clubova, a trenutno je rezident u Plastic-u. Uskoro najavljuje izlazak mixa u vlastitoj produkciji, pod etiketom Codex-a.