Muzika
0

Drum and Bass Dimension 3

Klix.ba
U petak, 20. februara u clubu Access održati će se treći Drum and Bass Dimension. Ovaj put u Sarajevu gostuju DJ Markoman - Illegal Kru, Slovenija, DJ Shy-P - Aknowledge factory/elements, Beograd, Ajdin-K, Sarajevo.

DJ Markoman dolazi iz Slovenije i jedan je od najpoznatijih drum and bass Dj-eva u Sloveniji. Član je i osnivač Illegal kru labela, koje okuplja još nekoliko DJ-eva. Posjeduje sedmogodišnje iskustvo u Dj-ingu. Nastupao je po cijeloj Sloveniji, na svim relevantnim festivalima i događajima: Spacenight 2000 i 2001, Symbiosis, Spring one festival, International drum and bass Convention, Digital jungle, i drugi. Gostovao u Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, BiH, SiCG. Nastupao sa najvećim imenima u svijetu elektronske muzike: Kosheen, A-sides, EIB, Kemal, Rascal & Klone, Mc Schnek...

DJ Shy-P, beogradski drum and bass DJ i producent. 2001. godine počinje da se bavi Dj-ingom. Radio je u svim poznatijim beogradskim klubovima, kao i u unutrašnjosti SiCG: club Akademija, Barutana, KST-u, Gardos tvrđava i drugi. Prošle godine je nastupao na DJ FEST 2003, kao najmlađi učesnik. Od nedavno je član udruženja Aknowledge factory, čiji su DJ-evi već gostovali u Sarajevu u sklopu dosadašnjih DnB Dimension-party-a (DJ Cube, DJ Jax, DJ Iron i drugi).

Cijena ulaznice, uz flyer koji se može nabaviti u clubu Access ili u prostorijama Studentskog eFM radija, iznosi 5KM.

Ovaj događaj će direktno prenositi Studentski radio eFM, iza 24 sata (95.2 MHz).